Allt om tak i Stockholmområdet

Takläckage Stockholm

En av de mest irriterande problem du kan behöva ta itu med är läckage till ditt tak. När allt kommer om, takläckage snabbt resulterar i allvarliga skador på ditt tak, väggar, golv och interiör. Bruna fuktfläckar och svampar skapas. Dessa inte bara vanställa ditt hem, men är också skadliga för din hälsa. Du riskerar också att ditt läckande tak ruttnar, med alla konsekvenser som detta medför.

Därför, i händelse av takläckage, vänta aldrig för länge för att slå på hjälp, men kontakta en professionell direkt. Som takläggare i Malmö och dess omgivningar har vi många års erfarenhet av återvinning av läckor. Om du bor i Stockholm eller omger sett detta problem, kommer vi att säkerställa en snabb och professionell återhämtning.

Takläckage i Stockholm: orsaker till läckage

Uppkomsten av en takläcka kan ha flera orsaker. Vanliga orsaker till läckage är:

  • Föråldrade takläggning
  • Skiftade takpannor
  • Föråldrad skorsten
  • Läckage/igensättning av regnvatten

Takläckage i Stockholm: hjälp med ditt läckage

Våra takläggare är lätt precis utanför dörren när du lider av en läcka till ditt tak. För oss är det inga problem att reparera ditt tak. Vårt företag har många års erfarenhet av att upptäcka läckage och reparera tak. I många fall kan vi upptäcka och stänga läckan i ditt tak utan att hugga och bryta. Till exempel förblir skadan vid läckage ofta minimal, eftersom en läcka ensam är illa nog.

Takisolering Stockholm

Det finns goda argument för att sätta in takisolering. En av anledningarna till att välja takisolering är de kostnadsbesparingar det medför. När det gäller ett oisolerat hus går 30 till 40% av värmen i huset förlorad. Genom att isolera taket minskar denna värmeförlust kraftigt. Detta kommer att spara dig på energiräkningar och eftersom huset får en förbättrad energietikett det kommer också att vara värt mer. Dessutom, efter installationen av takisolering, kan vinden bli ett användbart utrymme. Slutligen, isolera taket ger behaglig värme och är ett miljömedvetet val.

Takisolering Stockholm: typer av tak och isolering

Det finns olika typer av tak och tillhörande isolering. Dessa inkluderar platta tak och sluttande tak. Därefter kommer vi att ge mer information om hur de olika typerna av tak kan isoleras.

Takisolering Stockholm: platt takisolering

Isoleringen av platta tak kan göras på två olika sätt, nämligen på insidan eller utsidan av taket. Det finns ett antal skillnader i detta. Takisolering på insidan använder så kallad kalltakskonstruktion. Isoleringsmaterialet appliceras mellan stödkonstruktionen och taket, vilket innebär att taket tar temperaturen utifrån. Takisolering på utsidan använder en så kallad varmtakskonstruktion. Detta innebär att taket kommer att ta värmen inuti. Isoleringsplattorna appliceras på utsidan, som ett resultat ditt tak kommer att vara högre. Nyfiken på möjligheterna med ditt platta tak? Tveka inte att kontakta oss!

Takisolering Stockholm: sluttande takisolering

Isoleringen av sluttande tak görs genom att placera isoleringsmaterial på insidan av taket. De vanligaste materialen för isolering av sluttande tak är: Tegel-plattor, glasull, isoleringsfilm eller glasfiberplattor. Alla dessa material är i större eller mindre utsträckning lämpliga för ditt tegeltak. Kontrollera därför alltid i förväg vilket isoleringsmaterial som bäst passar ditt tak. Vi ger dig gärna råd och hjälper dig med isoleringen av ditt sluttande tak!

Takisolering Stockholm: isolering

När isolera en dormer, görs en skillnad mellan en plast och trä fönster. Plastfönster har redan ett bra isoleringsvärde, så värmeförlusten är låg. Träfönster är isolerade på insidan eller utsidan. Vid isolering på insidan placeras isoleringsmaterialet mellan träbjälkarna och ramen. Vid isolering på utsidan placeras plattorna ovanpå fönstrets träram. Intresserad av att isolera din fönsterkarmar?

Takisolering Stockholm: att skilja mellan inre och yttre isolering

Placering av takisolering på utsidan skiljer sig på många sätt från att isolera ett tak från insidan. Takisolering på utsidan gör att taket är isolerat från taket på utsidan av taket. Denna metod kallas också den heta takmetoden, eftersom isoleringen på detta sätt skyddar hela takkonstruktionen från kylan. Eftersom taket behöver förstoras, är denna metod något mer invasiv och även något dyrare än den kalla takmetoden. I den kalla takmetoden placeras isoleringsmaterialet under takskottet. Denna metod är mindre invasiv, men också mindre effektiv. Båda metoderna kan tillämpas på sluttande/ sluttande tak och platta tak. Vi är glada att ge dig råd om det bästa alternativet för ditt tak. Du kan räkna med vår tjänst hela området i Stockholm.

Rännor Stockholm

Rännor är en viktig del av taket. Rännstenen ser till att regnvatten dräneras ordentligt till regnröret och hamnar sedan i avloppe. Syftet med rännstenen är att regnvatten inte faller direkt från taket till marken. Om detta händer kan otäcka hål, fuktfläckar och pölar förekomma på dessa platser.

Rännor Stockholm: reparation

Regnvattnet som faller från våra vackra svenska sluttande tak samlas in av rännorna. På detta sätt matas allt vatten till avloppet. Tyvärr samlas inte bara vatten, utan även grenar och löv hamnar i rännorna. Har rännorna i ditt hem pågått i flera år och har du problem med dränering? Rännor kan i de flesta fall repareras på rätt sätt. Hur taket repareras beror på rännstenens skador och material. Vanliga medel som vi använder för reparation är kit, pasta, löda och betong.

Rännor Stockholm: Ersätt

Ibland är skadorna på rännstenen så stora att det bara finns ett alternativ kvar, nämligen ersättning. För nya rännor kan du välja mellan alla typer och storlekar. Till exempel kan du välja mellan en bakning rännsten, blockrännsten, mastränna eller ficka rännstenen. Vi arbetar med alla typer av rännor och kan därför nästan alltid vara till tjänst för dig. Du kan också komma till oss med rännor av olika material, såsom zink, plast, aluminium och koppar. När du vill byta ut dina rännor mäter vi noggrant det avstånd som behövs, och sedan visar vi tydligt vad kostnaderna kommer att bli, så att du inte kommer att möta några överraskningar. Vi ger dig gärna råd om tillståndet i dina rännor.