Konsultföretag, ett tag

I förbifarten nämnde jag att jag varit verksam inom konsultbranschen. Detta tycktes vara förvånande för många. Det är visserligen ett antal år sedan nu och det skedde under en kort period i mitt liv. Ändå tycks det finnas ett intresse av att veta mer om in tid på konsultföretag. Som ni vet är jag en crowd pleaser av guds nåde, så jag ska ge er vad ni verkar vilja ha.

Okej, så det var mellan åren 2008 och 2011, precis efter gymnasiet, som jag arbetade på konsultföretag. Det började med att jag fick jobb som administrativ assistent. Jag fick dessutom jobbet på konsultföretaget efter att jag sökt konsultjobb via dem. Inget jobb just då matchade med den ringa kompetens jag hade vid den tiden. Däremot tyckte de att jag verkade vara en härlig prick så jag fick jobb direkt hos konsultföretaget. Vilken slump, eller hur?

Nu ska jag ge er en lista som ingen människa bett om. Min förhoppning är att det ska bidra till lite klarhet om vad jag tyckte om dessa tre år. Här är min Varför jag tyckte så bra om att arbeta på konsultbolag.

Lunchutbudet

Ja, det kanske låter trivialt men herregud. Mitt i huvudstaden, nära Odenplan. Konsultföretaget hade oerhört bra läge. För en matintresserad person som jag så var detta helt klart en av de bästa sakerna med jobbet. Vi hade indisk mat precis runt hörnet, och där åt vi ofta och gärna. Vi hade också en sushi som var helt makalöst bra precis i krokarna.

Kollegorna

Vid alla jobb jag har haft under åren så blir det väldigt tydligt att kollegor är avgörande. Så även på konsultföretaget. Det var ett så himla fint gäng. Faktum är att jag tror att jag inte hade varit kvar så länge om det inte hade varit för dem. Varje dag var jag glad – ja, bokstavligt talat glad – när jag promenerade genom staden till jobbet. Detta var helt klart bland det bästa med att jobba på konsultföretag.

Utvecklingsmöjligheterna

Man kunde klättra på mitt konsultföretag. Eller ja, man kunde utvecklas i vilken takt och i vilken riktning man ville. Detta var oerhört bra. Jag började, som sagt, som assistent men gick vidare till flera olika roller innan jag rörde mig vidare. Det var mitt (hittills) enda konsultföretag men ganska överlägset den arbetsplats som varit så utvecklingsbar. Jag tror att detta är otroligt viktigt att tänka på som arbetsgivare. I alla fall om man vill se till att all personal trivs och känner att de får växa professionellt. Det skulle i alla fall jag prioritera om jag bedrev ett företag – Konsultföretag eller ej.