Hur du tar hemstädningen till nästa nivå

Ni som läst mina texter länge vet att jag ofta försöker dra mig från att skryta. Detta är något jag förhåller mig till eftersom jag själv tycker att det är oklädsamt när andra gör det. Jag undviker att skryta för att behandla andra människor som jag själv vill bli behandlat.

Med detta sagt ska jag tillåta mig att skryta en smula. Jag har nämligen tänkt berätta för er detta: Jag är väldigt, väldigt duktig på hemstädning. När jag säger att jag är duktig på hemstädning så menar jag alltså att jag är duktig på att städa hemma. Det är detta ord jag valt att kalla det och det får ni leva med.

Så, eftersom jag är så duktig på hemstädning tänkte jag att jag skulle dela med mig av min visdom. Det är säkerligen många där ute som inte riktigt vet hur de ska få till det på bästa sätt. Hur de ska ta deras hemstädning till nästa nivå. Den nödvändiga nivån som gör att hemmet regelbundet är skinande rent. Jag kommer att presentera dessa insikter i form av tips, och nu kör vi igång:

Lyssna på ljudbok/podcast

Vet ni vad. Hemstädning är faktiskt riktigt trevligt när man gör någonting annat som ockuperar hjärnan. Jag tycker nästan att det bästa sättet att lyssna på en ljudbok är under tiden då jag städar. Man är vaken, alert och redo att ta in informationen på ett annat sätt tycker jag. Detta är förstås inget som gör själva städningen bättre per se men det bidrar till en ork att göra det. Det gör ingenting om badrummet tar en stund att städa eftersom man ju lyssnar på något roligt, spännande eller intressant. Hemstädningen blir lättare så. Tro mig.

Köp de bästa produkterna

Hemstädning är en materialsport, som man brukar säga. För att du ska få till bästa resultat: Se till att inhandla de bästa produkterna för att uppnå dina mål. Jag talar alltså om rengöringsprodukter främst. Men även när det gäller redskap för att skura, torka, damma och så vidare. Det är kanske inte så stor skillnad mellan de billigaste och de näst billigaste produkterna. När du däremot väljer att lägga en slant på de bästa lösningarna, ja då blir hemstädningen betydligt lättare.

Se det som en investering

Kanske det flummigaste jag sagt hittills i inlägget men detta är ändå kärnan. Det är viktigt att du intalar dig att hemstädningen är en investering i ditt hem och i din hälsa. Varför? För att det är det! Man mår betydligt bättre i rena miljöer, rent psykiskt. Med andra ord kan hemstädningen säkerställa att du får möjligheten att koppla av, koppla bort och få lite ro.

Smart, eller hur?