Mina roligaste uppdrag inom flyttstädning

Ja, det har kommit många frågor efter att jag berättat att jag har arbetat med flyttstädning. Det förvånade mig inte alls faktiskt. Det är trots allt ganska långt ifrån det jag gör idag och att det skulle väcka uppmärksamhet därför var väntat. Så, idag har jag nu bestämt mig för att göra som många av er har bett mig om: Att berätta om mina mest intressanta projekt inom flyttstädning.

Vi kan börja i den mest uppenbara änden:

Flyttstädningen i Nyköping. Det var ett gammalt par som skulle gå isär efter 58 år tillsammans. Det är en lång tid och det märktes på sättet de var mot varandra. Flyttstädning har aldrig varit så präglat av de vi städat för. De kunde verkligen inte sluta gräla med varandra. Frågan vi ställde oss var varför i hela världen de valde att vara där när vi arbetade. Vi sa till dem att vi måste be dem lämna lägenheten för att flyttstädningen skulle kunna utföras på korrekt sätt. Då svarade de att de ville sitta på balkongen under tiden – och de gjorde de med besked. De satt och anklagade varandra för den ena lögnen efter den andra. Vi fick för oss att det hela handlade om ett otrohetsdrama av bibliska mått. Vi ville och ville inte lyssna på samma gång. Himla märklig situation. Som tur var så var det ingen av dem som tycktes ta skada. De var lika hårdhudade båda två. Jag hade gått sönder för hälften tror jag.

Flyttstädningen i Åmål. Detta var intressant. En lägenhet vi fått nycklarna till. En f.d. hyresgäst som var helt försvunnen och som vi inte kunde nå. Och i lägenheten där flyttstädningen skulle ske: 10 katter. Det var en svår uppgift men jobbet var förstås tvunget att utföras ändå. Det var sedan uppenbart att hyresgästen hade rymt hemifrån för att slippa ta ansvar. Inte särskilt trevligt för oss som utförde flyttstädning i hennes lägenhet. Men katterna var i alla fall snälla och goa.

Flyttstädning i Östersund. Från ett gigantiskt hus till ett annat. Denna flyttstädning skedde faktiskt på beställning från en väldigt känd person. Hedern förbjuder mig däremot att berätta exakt vem det är. Jag kan i alla fall avslöja att det är en av våra allra kändaste. Det ni!

Jag kommer att fortsätta berätta om mina bravader inom olika branscher framöver. Det känns som ett roligt tema för kommande inlägg. Ni får protestera om ni inte håller med! Jag tar dessutom gärna emot frågor eller funderingar om flyttstädning eller om andra saker som dykt upp.

Vi hörs!